Medisch Centrum Maarheeze

Kijkakkers 30
6026 ER MAARHEEZE

info@fysiomaarheeze.nl
www.fysiomaarheeze.nl

0495 592 406

Fysio Fitness

FysioFitness is bedoeld voor iedereen die graag onder deskundige begeleiding wil trainen met een minimaal risico op blessures. Naast gezonde mensen is FysioFitness uitermate geschikt voor mensen die lichamelijke klachten hebben of hebben gehad. FysioFitness kan vaak uitstekend aansluiten op een fysiotherapeutische behandeling om  terugkeer van de klachten te voorkomen. Als u veilig en verantwoord wilt sporten, dan is FysioFitness iets voor u.

 

Bepaling trainingsprogramma's

Er wordt in overleg met u een trainingsschema op maat samengesteld. Dit gebeurt naar aanleiding van een intakegesprek en een fitheidstest uitgevoerd door een fysiotherapeut

Werkwijze FysioFitness

Er wordt getraind op een vast tijdstip, 1 of 2 maal per week gedurende 1 uur. De training bestaat uit een gezamelijke warming up,individuele oefeningen en een cooling down. Tijdens de trainingen wordt gebruik gemaakt van apparatuur die de hartslag blijft monitoren. De conditieapparatuur bestaat uit een loopband, hometrainer, cross-trainer, stepper en roei-apparaat. Door de hartslag binnen bepaalde grenzen te houden en de belasting aan te passen aan leeftijd, geslacht en getraindheid is overbelasting nagenoeg uitgesloten. Hiernaast vormen ook krachttoestellen en met name functionele oefeningen een onderdeel van de training. Er zijn aparte kleed- en doucheruimtes aanwezig.

Persoonlijke begeleiding

Een optimale persoonlijke begeleiding wordt gewaarborgd door de permanente aanwezigheid van een van onze fysiotherapeuten. Deze opzet is mogelijk omdat de groeps-omvang beperkt is tot slechts maximaal 10 personen.

Interesse? Bel of mail gerust voor meer informatie.