Medisch Centrum Maarheeze

Kijkakkers 30
6026 ER MAARHEEZE

info@fysiomaarheeze.nl
www.fysiomaarheeze.nl

0495 592 406

Fysio Fitness

FysioFitness is bedoeld voor iedereen die graag onder deskundige begeleiding wil trainen met een minimaal risico op blessures. Naast gezonde mensen is FysioFitness uitermate geschikt voor mensen die lichamelijke klachten hebben of hebben gehad. FysioFitness sluit vaak uitstekend aan op een fysiotherapeutische behandeling. De kans dat klachten dan terugkeren neemt aanzienlijk af. Als u veilig en verantwoord wilt sporten, dan is FysioFitness iets voor u.

Bepaling trainingsprogramma's

Er wordt in overleg met u een trainingsschema op maat samengesteld. Dit gebeurt naar aanleiding van een intakegesprek en een fitheidstest uitgevoerd door een fysiotherapeut

Werkwijze FysioFitness

Er wordt getraind op een vast tijdstip, 1 of 2 maal per week gedurende 1 uur. De training bestaat uit een gezamenlijke warming up,individuele oefeningen en een cooling down. Tijdens de trainingen wordt gebruik gemaakt van conditieapparatuur die uw hartslag blijft monitoren. De conditieapparatuur bestaat uit een loopband, hometrainer, cross-trainer, stepper en roei-apparaat. Door de hartslag binnen bepaalde grenzen te houden en de belasting aan te passen aan leeftijd, geslacht en getraindheid is overbelasting nagenoeg uitgesloten. Hiernaast vormen ook krachttoestellen en met name functionele oefeningen een onderdeel van de training. Er zijn aparte kleed- en doucheruimtes aanwezig.

Persoonlijke begeleiding

Een optimale persoonlijke begeleiding wordt gewaarborgd door de aanwezigheid van een van onze fysiotherapeuten. Deze opzet is mogelijk omdat de groepsomvang beperkt blijft tot maximaal 10 personen. De fysiotherapeut verzorgd de gezamenlijke warming up,begeleid u tijdens de individuele oefeningen en sluit af met een gezamenlijke cooling down.

Wilt u kennis maken met fysiofitness?  Neem dan contact met ons op.