Medisch Centrum Maarheeze

Kijkakkers 30
6026 ER MAARHEEZE

info@fysiomaarheeze.nl
www.fysiomaarheeze.nl

0495 592 406

McKenzie therapie

Rug en nekklachten kunnen heel frustrerend zijn. Zeker als het gepaard gaat met uitstraling naar de armen of benen. Dit kan forse beperkingen geven in het dagelijks leven, op het werk en tijdens het sporten.

McKenzie therapie is een wetenschappelijk onderbouwde behandelmethode binnen de fysiotherapie. Het is een onderzoek- en behandelmethode die gebruik maakt van richting specifieke oefeningen die u zelfstandig kunt blijven doen. Indien nodig wordt dit ondersteund door manuele mobilisatie technieken door de McKenzie therapeut. Deze therapie is daarmee vooral bekend om de snelle, effectieve en duurzame behandeling bij schouder, heup, knie, nek- en rugklachten.

McKenzie therapie is een wereldwijd gebruikte onderzoeks- en behandelmethode voor mensen met klachten aan het bewegingsapparaat. McKenzie therapie is bekend geworden door de uitstekende resultaten bij rug- en nekklachten al dan niet met uitstraling in benen of armen. Het doel van de methode is niet alleen de klachten zo snel mogelijk te verhelpen, maar ook ervoor te zorgen dat deze in de toekomst niet terugkeren. McKenzie is een duidelijk afgebakend behandelsysteem dat gebaseerd is op wetenschappelijk onderzoek. Binnen FysioMaarheeze is Maike van Gaal gespecialiseerd in deze behandelmethode.

Voorbeelden van klachten die onze McKenzie therapeute kan behandelen:

  • pijn in de nek, al dan niet met uitstraling in de arm of armen
  • pijn in de rug, al dan niet met uitstraling in een been of beide benen
  • pijn in de nek of rug tijdens en/of na lang zitten
  • pijn in de nek of rug tijdens en/of na lang staan
  • het scheef staan van de rug door de pijn
  • acute lage rugklachten met of zonder scheefstand, ook wel spit genoemd
  • chronische nek en rugklachten met of zonder uitstraling in de armen of benen bv Hernia, Stenose (vernauwing), Artrose (slijtage)