Medisch Centrum Maarheeze

Kijkakkers 30
6026 ER MAARHEEZE

info@fysiomaarheeze.nl
www.fysiomaarheeze.nl

0495 592 406

Wat is een Pluspraktijk?

Pluspraktijken zijn ondernemend en ambitieus. Zij zijn kwaliteitsgericht, innovatief en maximaal transparant in hun werkwijze. De praktijk voldoet aan alle eisen die aan een moderne fysiotherapiepraktijk gesteld mogen worden. De bedrijfsvoering is aantoonbaar op orde en de praktijk is in staat zich op een gestructureerde wijze kwalitatief aantoonbaar te verbeteren. De fysiotherapeuten bezitten een uitgebreide nascholing en hebben daarin allemaal hun eigen specialisaties. Deze kwaliteitseisen worden periodiek getoetst in de vorm van een audit door een onafhankelijke organisatie. Kortom de titel pluspraktijk wordt niet zomaar gegeven. 

Waarmee onderscheidt een pluspraktijk zich?

Deskundigheid en kwaliteit
De pluspraktijk wordt continu getoetst op de strengste kwaliteitseisen. Denk hierbij aan vakinhoudelijk kennis, bedrijfsvoering, personeelsbeleid, veiligheid en hygiëne. De therapeuten beschikken over een uitgebreide nascholing en hebben daarin allemaal hun eigen specialisaties. Daarnaast biedt de pluspraktijk een helder en begrijpelijk behandelplan, zodat de behandeling volledig aansluit op die van de patiënt. De resultaten van de behandeling worden gemeten en daardoor goed inzichtelijk gemaakt voor zowel de patient als de fysiotherapeut. Kortom, de behandeling is hierdoor effectief met een optimaal resultaat.

Ruime openingstijden, goede bereikbaarheid en korte wachttijden
Een pluspraktijk kenmerkt zich door ruime openingstijden, zo is een pluspraktijk ook ‘s avonds open. Ook biedt een pluspraktijk de garantie dat de patiënt binnen 24 uur na aanvraag kan starten met de behandeling. De pluspraktijk heeft een ruime parkeergelegenheid, is goed bereikbaar en toegankelijk, ook voor mindervaliden.

Goede samenwerking met andere zorgverleners
Een fysiotherapeut van een pluspraktijk werkt nauw samen met huisartsen, medisch specialisten en praktijkondersteuners en kan hierdoor gemakkelijk doorverwijzen naar de juiste behandelaar. Daarnaast is een pluspraktijk aangesloten bij diverse netwerken zoals Parkinsonnet, Claudicationet, Longnet, Schoudernetwerk e.d. Hierdoor kan er goed overleg plaatsvinden tussen andere hulpverleners die betrokken zijn bij de desbetreffende patient. Dit vergroot het effect van de behandeling.

Preventie en aanvullende programma’s
Een pluspraktijk biedt als extra speciale beweegprogramma’s en is meer gericht op advies na de behandeling, zodat voorkomen kan worden dat klachten terugkomen of verergeren.