Vallen voorkomen? Volg de valpreventiecursus!

Heeft u het gevoel dat de kans op vallen bij u is toegenomen? Maak u geen zorgen, FysioMaarheeze heeft een valpreventieprogramma om uw balans te verbeteren. Na een uitgebreide valanalyse bepalen we of u klaar bent voor ons groepsprogramma ‘In Balans’ of dat individuele begeleiding meer geschikt voor u is. Beide mogelijkheden worden begeleid door onze master geriatrie fysiotherapeut Sandra Lammers, gespecialiseerd in valpreventie en ouderenzorg.

Wie zegt dat ouder worden betekent dat u concessies moet doen? Wij geloven in een actieve en zelfstandige levensstijl! Het ‘In Balans’ valpreventie programma, is dé sleutel tot het versterken van uw spieren en balans. Minder kans om te vallen, meer energie en zelfstandigheid.

Samen in een groep ‘In Balans’

Tijdens de groepstraining bieden we niet alleen praktische oefeningen, maar ook nuttige informatie over beweging en balans. Onze aanpak is ontworpen om uw balans en spierkracht te verbeteren. Het resultaat? Niet alleen een actiever leven, maar ook nieuwe sociale contacten en een algehele verbetering van uw gezondheid.

Gratis inloopspreekuur

Loop er niet te lang mee door!

Gespecialiseerd team

Ons team is zeer deskundig en betrokken!

Persoonlijke Begeleiding ‘In Balans’

Als de valanalyse aangeeft dat individuele begeleiding beter bij u past, zet dan de eerste stap naar een op maat gemaakt programma. Sandra staat klaar om samen met u een persoonlijk traject te doorlopen, inclusief nuttige tips, coaching en training. Hoe lang het duurt? Dat bepaalt u samen met Sandra. Wie na het individuele traject nog een extra boost wil, kan alsnog deelnemen aan de groepscursus  ‘In Balans’.

Kosten ‘In Balans’

Het goede nieuws? De cursus ‘In Balans’ wordt vergoed vanuit de basisverzekering of vanuit de gemeente Cranendonck, waardoor het voor iedereen gratis toegankelijk is. Geen eigen bijdrage, alleen het eigen risico dat hoort bij uw basisverzekering.

De groepscursus ‘In Balans’ bestaat uit:

  • een algemene informatiebijeenkomst
  • drie bijeenkomsten met tips en tricks en uitleg gebruik cursusboek
  • tien weken waarin u onder begeleiding gaat trainen

In het handige cursusboek kunt u alles rustig nalezen. Alle informatie en oefeningen staan duidelijk beschreven en ondersteund met foto’s. Zo kunt u tijdens en na de cursus aan uw balans blijven werken.